IMATGE BLOC!

IMATGE BLOC!

lunes, 17 de octubre de 2011

COMENTARI DE LA SEXTA SESSIÓ (DIMARTS11/10/2011)

A la sessió d’avui havíem de posar en comú les lectures preparades en grup, però abans el mestre ens ha ensenyat un vídeo sobre l’aparició de les noves tecnologies i com afecta això a la societat. Amb l’ajut dels meus companys i del mestre he pogut reflexionar sobre el missatge que ens volen transmetre aquests recursos. Seguidament, la reflexió entre tots els companys sobre les lectures ha estat una estona molt enriquidora perquè a través d’aquest exercici he pogut extreure els aspectes més significants de cadascuna de les lectures. Alguns aspectes a destacar són els següents:

·        El principal repte de l’educació és passar d’uns alumnes escoltadors a alumnes creadors, i la tecnologia és un estri que ens pot ajudarà aconseguir-ho.

·        El “clic” produeix avantatges com ara, que és d’escassa complexitat, surt econòmic i a més es troba al mateix temps i espai.

·        Ens parla del TIC com a tecnologia i de les TAC com a pedagogia de la qual  ja ni es parla.

Un altre aspecte que es parla es de l’aplicació didàctica d’Internet a l’aula, com ha passat d’un instrument a un mètode per aprendre. Respecte a la nostra lectura que s'anomena “Formar lectores y autores en un mundo visual” , l’autora ens transmet la idea de que els alumnes han de ser capaços de crear no només ser lectors. Per tant, els alumnes han de ser creadors i les tecnologies han d’ajudar al bon desenvolupament d’aquest creadors. Finalment, continuo pensant que aquestes reflexions són una metodologia molt enriquidora, tant personalment com per la nostra formació com a futures educadores ja que a través del debat ens adonem d'aspectes que amb una reflexió individual no podríem observar.


No hay comentarios:

Publicar un comentario